
 
 

QUESTIONS AND ANSWERS 
 
DATE: October 23, 2019 

TO: All Prospective Bidders 

FROM: Giang Ngo, Buyer III 

SUBJECT: Questions and Answers to IFB P19097 – Bulk Antifreeze 

 
 
This document provides answers to the following questions submitted regarding this solicitation: 
 

Number  Question Answer 

1 

Section 10 says prices are fixed for 2 year, while the price 
sheet shows a 5 year price, with set prices for yr 6&7. How 
can we set pricing for years 6&7 when we do not know what 
prices will do for years 3-5?  

This was done in error. This section 
should have been OMITTED as this is a 
firm fix price contract. 

2 

If we do not need to use any subcontractors, do we have 
to meet the 2.08% goal?  

Please refer to IFB Section 7.G of the 
SBE Policy and Requirements. 



 

3 

Exhibit M-1, we meet your insurance requirements, with 
exception to/noting the following:  
 
1.d. “Cargo insurance; coverage equivalent to AIMU “All Risk” 
form including War, Strikes, Riots & Civil Commotion, and 
Domestic Transit if applicable.” - Bidder* doesn’t have a 
Cargo insurance policy, which is generally applicable to 
property that is shipped via sea, air or land by a contract or 
common carrier. There is a reference to “Domestic Transit”, 
but the requirement also states “.. and Domestic Transit …”. 
The Federated policy provides $50,000 of coverage for 
“Property in Transit”, but “War” and “Strikes” are specifically 
excluded. “Riots and Civil Commotion” are included for 
coverage, as they are not specifically excluded;  
 
2.d. “Cargo insurance: The limit shown on the policy must be 
equivalent to the largest individual shipment traveling on a 
single conveyance.” As mentioned, the property coverage 
part includes $50,000 of coverage for “Property in Transit”. If 
the value of the largest individual shipment is greater than 
$50,000, we would need to request Federated to increase this 
coverage amount to that value prior to transporting the 
subject property. We do not see a single delivery surpassing 
this $ limit.  
 
Is this acceptable?  

The original VTA exhibit language 
allows bidder to satisfy the Cargo 
requirement in one of two ways: 
either with an Ocean Cargo policy, or a 
Property policy. Per the question, 
bidder is saying they have Property 
coverage with a $50,000 limit. VTA will 
accept this. Bidder will need to show it 
on the certificate and provide a 
Waiver of Subrogation endorsement.  

 


